Haberler - Kırmızı Et Üretim İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan kırmızı et üretim istatistikleri 2010 yılına kadar; mezbahalarda kayıt altına alınan büyükbaş-küçükbaş hayvan kesimleri ile derisi Türk Hava Kurumu’na ulaşan kurban derilerinden elde edilen verilere dayanmakta idi. Mevcut kapsamı arttırmak ve karşılaştırılabilir istatistikleri daha kısa periyotlarla üretmek amacıyla, 2010 yılı Ocak ayından itibaren hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden veri derleme çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar aylık kırmızı et üretimi adı altında ilki bu haber bülteniyle paylaşılacak olup, üretim verileri bundan sonra her ay kamuoyuna duyurulacaktır. Bu haber bülteni Ocak – Ekim 2010 tarihleri arası aylık kırmızı et üretim istatistiklerini kapsamaktadır.

Ekim ayı kırmızı et üretimi 58 845 ton olarak tahmin edildi.

2010 yılı Ekim ayı kırmızı et üretim miktarının hayvan türleri ayrıntısında incelendiğinde, 49 462 ton sığır, 39 ton manda, 8 462 ton koyun ve 882 ton keçi etinden oluştuğu görülmektedir.

Ekim ayı kırmızı et üretimi bir önceki aya göre % 3,0 arttı.

2010 yılı Ekim ayı kırmızı et üretim miktarının, hayvan türleri ayrıntısında bir önceki aya göre değişim oranları incelendiğinde, sığır eti % 6,9 oranında artarken, koyun eti % 8,7 oranında azaldı.

1. - Başkan'ın Mesajı
  2. - Başkan'ın Özgeçmişi
  3. - Başkan'ın Albümü
  4. - Başkan'a Mesaj Gönder
Esnaf ve Sanatkarlarımızın geleceğini etkileyen, en büyük sorun sizce nedir?
  1. Faydalı Bilgiler
  2. Beslenme ve Gelişim