Haberler - Et satışında KDV uygulaması

Bilindiği üzere, 26.2.2008 tarihli ve 26799 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 108 no.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile büyük ve küçükbaş hayvan etlerinin tesliminde ½ oranında KDV tevkifatı (kesintisi) yapılması öngörülmüş ve söz konusu uygulama 27.2.2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Üyelerimizden gelen yazılı ve sözlü görüşlerde, Maliye Bakanlığınca yapılan bu uygulamanın, sektörümüzde önemli sorunlara neden olduğu ifade edilerek et satışlarında KDV tevkifatı uygulamasının kaldırılması gerektiği talep edilmiştir.
Bunun üzerine Federasyonumuzca Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmeler sonucunda büyük ve küçükbaş hayvan etlerinin teslimi sırasında yapılan KDV tevkifatı uygulaması 14.4.2012 tarihli ve 28264 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 117 sayılı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile 1.5.2012 tarihinden itibaren kaldırılmıştır.

Bir başka ifade ile, büyük ve küçükbaş hayvan teslimlerinde yapılan ½ oranındaki tevkifat uygulaması, son olarak 30 Nisan 2012 tarihine kadar uygulanacak, bu tarihten sonraki et satışlarında KDV tevkifatı yapılmayacaktır.
Bilgilerinize…

1. - Başkan'ın Mesajı
  2. - Başkan'ın Özgeçmişi
  3. - Başkan'ın Albümü
  4. - Başkan'a Mesaj Gönder
Esnaf ve Sanatkarlarımızın geleceğini etkileyen, en büyük sorun sizce nedir?
  1. Faydalı Bilgiler
  2. Beslenme ve Gelişim